Wie ben ik

Mijn naam is Rens de Peijper.
 

Ik ben sinds 2008 gediplomeerd thanatopracteur. In 2012 ben ik gestart als zelfstandig en onafhankelijk ondernemer, waarbij ik kwaliteit hoog in het vaandel heb staan.


Sedert 2010 mag er in Nederland gebalsemd worden en ik heb vanaf die tijd veel ervaring als balsemer opgedaan in binnen- en buitenland.


Tijdens mijn werkstages  in Parijs heb ik de basis van het balsemen geleerd. Terug in Nederland bleken de geleerde technieken echter niet te volstaan. In Nederland blijven de overledenen veel langer opgebaard dan in Frankrijk. Om de overledene tot tien dagen te kunnen opbaren, moesten er andere samenstellingen van vloeistoffen gebruikt worden om vroegtijdige ontbinding te voorkomen. Ook is het cosmetische resultaat in Nederland veel belangrijker. De techniek uit Frankrijk zorgt ervoor dat het gelaat erg snel grauw verkleurt, wat met overvloedig make-up gebruik ondervangen wordt. Dit is in Nederland ondenkbaar.

Inmiddels heb ik veel onderzoek gedaan naar de resultaten van andere vloeistofsamenstellingen en nieuwe behandeltechnieken. De kwaliteit van mijn behandelingen is daardoor zo sterk gestegen, dat negatieve gevolgen zelden meer ontstaan. 


Wensen en verwachtingen van nabestaanden veranderen en daarom blijf ik streven naar kwaliteitsverhoging.  In de afgelopen jaren heb ik ’n breed netwerk opgebouwd, bestaande uit zeer ervaren balsemers over de hele wereld. Doordat ik gebruik mag maken van hun expertise kan ik blijven schaven aan mijn balsemtechnieken.
 

Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in het uitvoeren van restauratie-technieken en reconstructies.
Soms krijgen nabestaanden  na ’n dodelijk ongeluk te horen dat opbaren van hun dierbare niet meer mogelijk is. Afscheid nemen zou dan niet mogelijk zijn, terwijl dat  juist een erg belangrijke stap is in het rouwproces. Om toch afscheid te kunnen nemen, kan een thanatopraxie behandeling in combinatie met reconstructie een uitkomst zijn.

Mijn doel is om alles in het werk te stellen om afscheid nemen toch mogelijk te maken. Uiteraard gebeurt alles in overleg, zodat mogelijkheden en verwachtingen met elkaar overeenkomen.
 

Naast het uitvoeren van balsemingen en reconstructies, verzorg ik voor uitvaartverzorgers workshops en trainingen op maat. Voor de uitvaartverzorgers stel ik een programma op met als doel de kwaliteit van overledenen verzorging te verhogen. Hierbij houd ik rekening met de specifieke wensen van mijn opdrachtgever.

In opdracht van uitvaartondernemingen, verzorgingshuizen of huisartsenverenigingen, verzorg ik ook lezingen over thanatopraxie. Wordt er een informatieve avond georganiseerd? Een bijzonder onderwerp kan zorgen voor veel geïnteresseerden. Het thema thanatopraxie is immers nog niet overal bekend.